Grundtilstandsnetværket – ”Tag en pause, så din hjerne kan skabe sammenhænge”  

Grundtilstandsnetværket – ”Tag en pause, så din hjerne kan skabe sammenhænge”  

 

Hvad er nu det for noget? Jeg er først støt på det for nyligt. Det er virkeligt spændende. Lige pludselig er der nogle ting, som giver meget mere mening. 

Hvorfor er det interessant? og hvorfor finder jeg det fantastisk? 

Fordi nu kan jeg helt lovligt sidde og stirre ud ad vinduet, og sige at jeg arbejder for det har jeg nu beviset for :0) 

Studier helt tilbage fra 1929 viser, at vores hjerne i hvile arbejder ligeså meget, som når du f.eks. arbejder, men det er først i 1995 at forskerne kunnet bevise det.

Det er interessant fordi, vores dagligdag kan være ret presset. Vi skal nå en masse og vi siger hele tiden til os selv; Jeg har så travlt… Jeg skal lige huske at nå…. Og så skal vi også lige tjekke de sociale medier. Det betyder, at vi ikke giver vores hjerne ro til at arbejde, og det er meget vigtigt, fordi vi har ligeså meget hjerneaktivitet i hvile, idet hjernen skal behandle alle de data, vi har fået i løbet af dagen med den data, vi allerede har. OG det kræver, at du f.eks. sætter dig ned og kigger ud ad vinduet, går en tur uden lyd i ørerne eller mediterer.

Bonus er også, hvis du har et problem, som du ikke kan løse, så vil du typisk få løsningen, når du giver din hjerne og dermed grundtilstandsnetværket ro til at arbejde. 

 

Hvordan møder vi dig?

Det har længe været mig på sinde, hvordan vi møder dig, når du kommer hæsblæsende ind i fysioterapien, fordi dine tanker er måske på arbejdet, indkøb, smerter, frustrationer eller børnene der skal hentes. 
Kan vi lave et bestemt ritual, hvor vi får ro på dit nervesystem, så du er mere i balance, får et roligere åndedræt og er mere parate til at modtage vores informationer, behandlinger eller træning. 

Og hertil er svaret ja, du vil hos nogle af vores fysioterapeuter opleve, at de connecter (forbinder sig) med dig inden behandlingen påbegyndes. Formålet er, at vi får ro på dit autoimmune nervesystem og dermed også dit grundtilstandsnetværk, så du bliver mere nærværende og bedre kan mærke dig (din krop) under behandlingen.  

 

Fortolkning

Min fortolkning af grundtilstandsnetværket er, at der sker hardcore databehandling i din hjerne, der behandler dine sammenhænge; omkring dig selv, om de andre og om fortiden og hvordan det vil påvirke din fremtid.  

Det er i denne tilstand at alle de gode ideer kommer, fordi du giver grundtilstandsnetværket plads til at arbejde, når du tillader dig selv at koble fra. 

Det er relativt vigtigt, at du gør det under en behandling, da vi har brug at vide, hvordan din krop reagere på vores behandlinger. 

 

Oprydning

Kort sagt så arbejder grundtilstandsnetværket med at skabe sammenhæng ved at lave en oprydning, så vi kan handle mest muligt rationelt: 

 

  • Hvilken indsigt/ny viden har jeg fået 
  • Hvordan kan jeg bruge det i min viden om mig selv 
  • Hvordan kan jeg bruge min viden om andre og deres måde at agere og handle på overfor andre og overfor mig
  • Hvilken viden har jeg om min fortid 
  • Hvordan vil alt det påvirke min fremtid 

 

Grundtilstandsnetværket hænger også rigtigt godt sammen med vores arbejde med hjernebaseret fysioterapi, hvor vi arbejder med hjernen og nervesystemet for at genoprette de sorte huller i vores kropskort og kropsopfattelse. 

 

Tag en pause, så din hjerne kan skabe sammenhænge 

Taknemmelig og kærlighed

Dorte