Jeg vil gerne starte med at træne! Hvad gør jeg? 

Vi arbejder rigtig meget med målsætninger, som vil kunne hjælpe dig med at blive mere specifik på dit mål, fordi du bliver tvunget til at tænke dybere end bare ”jeg vil gerne starte med at løbe”. Det kræver en større indsats for dig, så du får et mere glidende forløb i startfasen, hvor den nye vane, altså træning, skal indføres.  

Vil du gerne opleve en succes fra starten? Så kan det være en stor hjælpe at svare på spørgsmålene: 

Hvorfor vil du gerne starte med at træne?  

Det er vigtigt, at det har en betydning for dig, som gør det attraktivt at fastholde din nye træningsvane.  

Fx kan du tænke: Jeg vil gerne have mere energi og overskud i min hverdag, så jeg kan være mere nærværende med min børn. 

 

Hvilke mål & delmål sætter jeg for mig selv? 

For at holde motivationen kan det være en god ide, at du laver et mål og et (måske flere) delmål. Fx: 

Mål: Fx tænker du, at træne 3 gange om ugen bliver en naturlig del af min hverdag, for at opnå mit mål om mere overskud og energi. 

Delmål: jeg skal cykle på arbejde 1 gang om ugen den første måned, så får jeg klart dagens motion. 

Delmål: jeg går en tur med hele familien 1 gang om ugen, så får jeg klart dagen motion og samtidig får jeg nærvær med min familie. 

 

Hvad vil være realistisk for dig? 

Det skal være en aftale med dig selv, som du har lyst og mulighed for at overholde ellers finder du på en masse undskyldninger for, hvorfor du ikke skal træne i dag. En realistisk målsætning kunne være.  

Fx: Jeg kan får et træningspas ind om ugen og jeg kan gå tur 1-2 gange om ugen. 

 

Hvornår skal du nå dit mål? 

Det er også en god ide at lave en tidsramme for, hvornår du skal du nå dit mål, så træningen bliver en naturlig del af dine faste vaner. 

Fx: jeg skal deltage i natløbet i Holbæk den 30. august 2019 og løbe 5 km ruten. 

 

Hvilken trænings-type er du? 

Det er også vigtigt, at du finder ud af, hvordan du træner bedst! Hvad menes der med det? Vi er alle forskellige typer mennesker med hver vores egenskaber og mål. Måske følger du os på Facebook og har læst om de forskellige træningstyper? Ellers får du lige et kort sammendrag af typerne her: 

 

Vinderen  

Som vinderen er du et konkurrencemenneske, der drives af at konkurrere med dig selv eller med andre. Du kan nemt miste motivationen, når din fremgang ikke lever op til dine ambitioner. 

Du har det ofte sådan: ”Jeg elsker en god konkurrence”.

Derfor skal du lave et mål for dig selv og gerne med en belønning.  

 

Tænkeren 

Bliver du motiveret af viden, og du vil gerne forstå meningen med den træningen eller aktivitet, som du laver. Du har brug for at vide, hvorfor en øvelse kan hjælpe dig med at opnå et specifikt mål. Bagsiden er du får samlet så meget viden, at det bliver meget pligtbetonet, og du kan miste motivationen.  

Du vil typisk tænke: ”Hvad gør denne øvelse egentlig godt for?” 

Der er det super vigtigt, at du samler meget viden og får feedback på dit valg af træningsform og måden at træne på. 

 

Medskaberen 

Er du medskaberen, vil du gerne sætte dit eget personlige præg på træningen, og du vil meget gerne tages med på råd. Du elsker at eksperimentere og lege og du stortrives med at justere din træning. Som medskaberen kan du miste motivationen, hvis dine rutiner bliver for faste.  

Dine tanker vil være: ”Jeg vil have muligheden for at skabe min egen motion”. 

Du skal overveje, hvordan du kan variere din trænings-sessioner for at fastholde motivationen og energien. 

 

Makkeren 

Makkeren er dig, der motiveres af fællesskaber. Du mister motivationen, hvis du træner alene. Derfor er træning sammen med andre i en klub eller en forening, eller i et hyggeligt fitnesscenter, hvor I kender hinanden, det optimale for dig. Udfordringen opstår, når du bruger for meget energi på at snakke i omklædningsrummet end på selve træningen.  

Du vil have fokus på; ”at der også skal også være plads til hygge”. 

Du skal have for øje, at du skal lægge op til holdtræning på samme hold i lang tid, så dine sociale relationer plejes og udvikles. 

 

Mestreren 

Hvis du er mestreren, så øver du dig for at blive dygtigere. Du bliver motiveret af at udvikle dig, lære nye færdigheder og metoder. Det er vigtigt, at du kan se egen fremgang. Derfor skal du være opmærksom på, at træningsniveauet hele tiden ligger korrekt. Som mestreren mister du motivationen, hvis dit træningsniveau står i stampe. 

Du tænker; ”Jeg holder af at lære og glæder mig over min fremgang” 

Det vil være en god ide, at du måler dine fremgange, så du kan se, at der sker noget. Skift gerne mellem flere motionstyper. 

 

Hjernen spiller os et trick – What! 

Jo den er god nok. Hjernen arbejder via vores tanker, derfor er målsætning en vigtig handling inden du går i gang. Men du skal også være bevidst om dine tanker. 

Hvorfor nu det? Fordi 95% af dine tanker er fra i går. Stort set alle af vores tanker kommer fra dagen før, så skal du være med til at ændre dine vaner, er du nød til at have fokus på dine tanker.  

Hvad kan du så gøre? For ubevidst at arbejde med din hjerne, så kan det være en rigtig god ide, at du skriver dine mål på et stykke papir og gerne med et billede, der viser dit mål med træningen.  

Hænge billedet med dit mål op i dit soveværelse, så du ser det både morgen og aften. Det vil hjælpe dine hjerne med at huske dig på, hvad dit mål er og fastholde din nye vane.  

Det er da meget simpelt 😉 

 

Alt er energi, alt er i bevægelse 

Det er videnskabeligt, at vi gennem vores tanker kan påvirke vores celler. Det har cellebiologer bevist, men vi er ikke blevet nok bevidst om det endnu. 

Vores krop er et helt univers af celler, som du har mulighed for at påvirke i en positiv retning.  Du kan fx hver dag sige til dig selv: 

  • Det er dejligt at jeg skal træne i dag 
  • Jeg får mere energi og overskud, når jeg træner 
  • Jeg får en sundere krop, når jeg motionere 
  • Jeg passer godt på min krop, når jeg holder mig aktiv 
  • Jeg gør noget godt for mig, når jeg bevæger mig 

På den måde rammer du mange paramenter i dig, så du lykkes med dit træningsmål. 

Vi håber, at det har givet dig inspiration til at lave en træningsmålsætning. 

 

Lykke til  🙂